kite_peru_travel_blog_
|

Het blijft je bij!

You know all those things you`ve always wanted to do..? You  should go and do them!

De vraag waarom? Die krijg ik best vaak, het antwoord is simpel: Het blijft je bij!

Ja, het blijft je bij, nee je wordt er niet rijk van. Dat is voor heel weinig weggelegd. Het gaat niet vanzelf, het is keihard werken. En ja met een klein foutje kan alles over zijn. En ja je moet dingen opgeven, keuzes maken, teleurstellen. Maar waarom dan nog? Nog een keer.. Nou, het blijft je bij. Het gaat om het moment van die ene overwinning. En dat blijft je bij.

Dat ene moment. Waar je alles voor gelaten hebt, alles voor gedaan hebt –de weg die je hebt afgelegd, de persoon die je geworden bent – doordat je, je passie hebt gevolgd en niets anders:

De obstakels die je moet overwinnen. De obstakels die je los moet laten om te groeien. Leven gaat niet over vallen, het gaat erom wat je erna doet. Wat je eruit meeneemt en daarmee doet. Slechte dingen gebeuren die kun je niet tegen houden.  Het is allemaal onderdeel van het proces. Jouw groei als persoon en als atleet. Dat blijft je bij, niemand pakt je dat meer af, het is jouw ontwikkeling, jouw weg jouw passie – jouw droom!!

kitefoiling_edam_volendam_nederland
ski_freestyle

Perfectie kan er niet blijven, je kan niet op de lijn van perfectie blijven, perfectie is de rechte lijn door het leven. Het leven gaat op en neer en zal af  en toe die lijn raken – die perfectie: dat ene moment, die ene piek die jij nodig hebt om te winnen.

Je leert dat dingen in leven niet altijd perfect hoeven zijn, maar af en toe die lijn raken. Dat houdt je gemotiveerd. Dat daagt je uit. Dat laat je keihard werken voor datgeen dat je wilt bereiken.  Ookal krijg je soms de vraag: Wat doe je dan hier? Waarom ben in je in Nederland? Werken hier? Dat is toch niets voor een atleet? Mag dat wel?… Trainen alleen, dat heeft toch geen zin..? Je hebt twee masters..? Onthoudt: Niets is zoals het lijkt.  

“Imperfection is a way of freedom”

Ja, dat ene moment van overwinning.. en de week erna zit je weer gewoon  in de collegezaal alsof er niets gebeurd is sta je gewoon weer shakes te maken, dozen te stapelen,  of  cappuccino’s met hartjes in elkaar te zetten. Alles om toe te werken naar dat grotere moment – je droom waar te maken.  Met een vrolijke goeiemorgen voor die chauffeur,  die nog en lange dag te gaan heeft , maar hem nu wel positief begint ondanks alle chaos, ondanks zijn eigen verhaal. Voor die ene lach van die conducteur, iets kleins wat zijn hele dag weer goed maakt…. En die van jou ook, want het blijft je bij. Dat ene moment, die glimach, die alles toch heel even perfect maakt – dat moment waarvoor je alles doet. Het moment dat het harde werken waard is, ookal is het maar voor even.  Ookal is het iets kleins. Je laat iets achter, het blijft iedereen bij – je laat zien dat een glimlach het waard is, ookal is het voor heel even. Wees de reden van die glimlach, het begin van de goede dag.  Die overwinning is iedereen weer vergeten na een week, maar de weg die jij vrij maakt, wat jij laat zien, de mogelijkheden in het leven, hoe jij je passie volgt, die droom,  de glimlach die jij geeft – dat blijft ze bij! Je kan zoveel meer dan je denkt. Door mijn weg te delen, hoop ik dat ik jullie inspireer om ook je eigen weg te vinden in deze wereld, te geloven in niets en niemand anders als jezelf en je dromen waar te maken.  Doordat jij je passie hebt gevolgd.

You know all those things you`ve always wanted to do..? You should go and do them!

skate_kite_mariska_wildenberg

“Representing Possibilities”

Mijn leven is ook niet perfect maar imperfection is a way of freedom. Je kan geen grootheid bereiken met alleen obstakels te overwinnen. Het gaat niet om die te overleven , het gaat erom ze te begrijpen – ervan te leren. Ermee om te gaan en soms te geloven in die imperfectie.  Het gaat om kleine dingen bij succes, geen rommel. Je pakt in voor gevecht, je bereid je voor op een gevecht, je werkt toe naar die piek.  Dingen om je heen moet je leren respecteren, dat geeft je meer controle.  Leren accepteren en leren aan te passen. Het hele proces eromheen, of het werken (cappuccino’s met hartjes maken, dozen stapelen), school, trainen de supermarkt of t` dagelijks leven is. Wat het ook is goede atleten zien uitdaging en pakken die aan. Je gaat voor succes. Of het nou alleen is of met een team om je heen. Elke fout, is een leerproces. Die horen bij het leven, het gaat om de reactie erop.  Als je er toch aan gaat, dan helemaal. Je droom volgen, je eigen passie, niet die van iemand anders. No matter the conditions. Alleen dan gaat het je lukken. Om af en toe die lijn te raken, die lijn van perfectie, die ene overwinning op dat juiste moment! Die glimlach en je droom waar te maken.

World_Beach_games_qatar_2019_kitefoil

Perfection is achieved not when there is nothing more to add, but when there is nothing more left to take away. “

Ja en soms lijkt het of je in cirkels loopt, ronddraait en niks bereikt, maar vergeet niet dat een springveer ook uit cirkels bestaat en dat die de weg omhoog laten zien.  De weg naar dat ene moment.

En dat ene moment…. dat blijft je bij J En die ontwikkeling, de weg die je hebt afgelegd, de dingen geleerd, de ervaring, de avonturen, de nieuwe vrienden gemaakt, de inspiratie die je achterlaat:  dat proces, dat proces van imperfectie naar dat hele kleine moment van perfectie dat pakt niemand je meer af, dat maakt je sterk, maakt je wie je bent en laat je glimlachen. En alleen doordat ik mijn passie heb gevolgd, en mijn droom.  Dus daarom 

“Sometimes – Dreams do come true”

Blijf imperfect, blijf jezelf, klim de berg zodat jij de wereld kan zien, niet omdat de wereld jou kan zien. Geloof in dat ene moment en die lijn – ook al is die klein.  Op je eigen manier.  Er bestaat niet iets zoals een perfect werk – leven- studie -familie balans. Alles wat het vechten voor waard is brengt je leven in onbalans.  Wees niet bang om te vechten voor je dromen en wees niet bang voor een beetje onbalans – soms brengt dat je juist naar de beste momenten!  En daarna …. trek je het gewoon weer recht! Volg je passie, en je eigen droom – vertrouw op je eigen keuzes!

“Perfect people arn`t real and real people.. they ain`t perfect – Be brave, Be kind & Be YOU! ”

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *