Shred It Till Bed, Uncategorized

Stop 4 van de PKA 2017 : Cagbalette Island

Stop 4 – Cagbalette Island, Mauban Quezon

De laatste stop schijnt op een paar uur afstand van Manilla te zijn, Stop 4 – Cagbalette Island, Mauban Quezon. De vraag die ik gelijk voor me zie: hoeveel boten taxies en bussen hebben we nodig om hier te komen? Uiteindelijk valt het mee, om 02;00 snachts vertrekken we op de scooters (2 en half uur over modder en aardewegen) met al onze spullen naar de haven waar de boot klaarligt, de boottocht duurt zo’n 12 uur, een boot met allemaal stapelbedden op het dek.  Waarna we nog 3 uur rijden naar de volgende haven, omdat we iets vertraagd zijn kunnen we niet meer met de kleine vissersbootjes naar de overkant ( ze hebben een punt, het is inmiddels dan ook nacht). Een spannende nacht later met een matrasje op de grond tussen de spinnen, kakkerlakken en mieren (en de bezem in mijn handen) kunnen we de volgende ochtend verder. Het is een heel project reizen met een groep en zoveel boardbags. Een uur later komen we aan bij kitecenter ph op Jovens Beach Resort, de plaats van het laatste evenement. De eigenaar van de kiteschool kitecenterph kan je met alles helpen, wat erg makkelijk is op het eiland zonder elektriciteit overdag, zonder internet, wifi of bereik. Het eiland vol verrassingen, slapen op de helft van de matrassen en dubbel aantal personen, verhuizen midden in de nacht omdat het dak doorlekt, mieren wegvegen voordat je gaat slapen… je went er vanzelf aan echt waar ;).

Photo Credits: Zander Servando
Photo Credits: Zander Servando

De eerste dag dat we aankomen is het super mooi weer, het water blauw en het strand wit, helaas zonder wind. De dagen erna, de dagen van de competitie, is er meer regen en ziet het er totaal niet uit als op de plaatjes die je vindt op google wanneer je cagbalette island intypt. Stiekem krijgt iedereen toch wel een beetje heimwee, wat doen we hier ook alweer? Desondanks hebben we genoeg wind voor alle diciplines. De laatse weken heb ik hard getraind om mijn tricks constanter te landen, wat nieuwe tricks te leren en misschien een plaats te winnen in de freestyle. Het is niet voor niets geweest: in de freestyle win ik mijn eerste heats. Ook win ik deze keer mijn heat tegen Bibi en mag ik voor de 1ste en 2de  plaats tegen Julia. Helaas verlies ik de finale op een punt na van Julia, een 2de plaats deze keer, 1ste  plaats in hangtime. En de race.. dat is een ander verhaal.  Na 1 keer over de finishlijn heen gelopen te zijn (omdat ik toch echt te ver downwind eindigde… …) is het voor mij duidelijk mijn freestyle uitrusting kan niet op tegen de lichte wind, de 22m kites en boards ter grote van een deur. Gelukkig schijnt de zon weer en wordt iedereen eraan herinnerd hoe mooi de Filipijnen zijn!

Ik sluit de PKA af met een mooie overall score: 1ste in hangtime & 2de in freestyle (ondanks de gemiste stop) . Nu is het tijd om dit avontuur af te sluiten en naar huis te gaan om voor te bereiden op de sneeuw in Noorwegen, lets go RedBull Ragnarok!

Voor volgend jaar ga ik hard trainen om ook een eerst plaats in de freestyle te bemachtigen   En kom ik beter voorbereid op het lichtweer twintip racen voor misschien ook wel een podiumplaats. Ja en tussendoor focus ik me stiekem ook op het Hydrofoilen en zul je me in de Foil Cup Holland zeker terug zien!

PKA-family bedankt voor de geweldige tijd! 

Photo Credits: Zander Servando
Photo Credits: Zander Servando
Photo Credits: Zander Servando
Photo Credits: Zander Servando
Spread the Love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.