Shred It Till Bed, Uncategorized

De Philippine Kiteboarding Tour 2017 (PKA) – Tablas Island

DSC08745
DSC08746
DSC08761 (3)
DSC08764
DSC08771
DSC08774
DSC08775
DSC08793
DSC08801
DSC08802
DSC08718
DSC08719
DSC08720
DSC08722
DSC08730
DSC08733

De Philippine Kiteboarding Tour 2017  (PKA) 

The days after – Tablas Island

De dag na de competitie begint het ineens wel te waaien, zelfs zoveel dat er een weerswaarschuwing is en er geen boten van of naar het eiland meer gaan. We zitten de komende twee dagen vast op Cagbalette. Twee dagen later komt het bericht dat de “ grote” veerpont gaat varen. Helaas niet via de normale route en we zullen dus “iets”  meer moeten overstappen tussen de boten, bussen en tricycles (scooter met een bakje) / Jeepneys (een lange lage auto/ heel kleine truck met lange banken)… er gaat een hele wereld voor je open tijdens het reizen doo

Afbeelding5
Afbeelding7
Afbeelding8
Afbeelding11
Afbeelding12
Afbeelding13

r een land met zoveel eilanden, ik vertrouw op de lokale kennis en volg trouw.  Tijdens de competitie heb ik Atte kapel (Zweden) en Jingjin gan Gajisan (Filipijnen) ontmoet, beiden zijn professioneel twintip racer in Asië en wonend op Tablas (weer een ander eiland). Tijdens de competitie hebben ze me overtuigd dat ik een kijkje moet nemen op “hun” eiland. Waarom niet?  Zo ongeveer 5 boten, 2 bussen, 3 jeepneys en heel wat uren (zonder slaap) later komen we aan op Caticlan. Waar de laatste boot moet gaan naar Borocay voor de meeste en in ons geval naar Tablas. Deze boot gaat niet (verrassing), er volgt een spannend,nat ritje in een klein vissersbootje dat om het hoekje van de haven wel vertrekt.

Tablas Island is een eiland waar alles nog is zoals het vroeger was. Water dat uit de grond gepompt wordt, leven in hutjes, super veel rijstvelden, je eigen groenten en fruit laten groeien, alleen een koude douche. Afval verbranden, geen grote supermarkten, geen bankrekening, geen toeristen en het beste;  de enige kiter op het water. Schoolkinderen helpen je met launchen en landen. Hoe arm de bevolking ook is, je krijgt altijd een big smile, een vriendelijke hallo en een zwaai.  Soms val ik van de ene verbazing in de andere; zeewier groeit voor salades, kippen die spontaan verdwijnen, zee-egels die op miraculeuze wijze de keuken in gaan (toch echt lekker smaken) en vriendelijke vissers met de gekste vangsten. Op dit eiland zijn er verschillende kite mogelijkheden, op avontuur naar een ander eiland, een vlakke baai opzoeken, spelen in de golven, hydrofoilen, freestylen of trainen voor de twintip race het kan allemaal. Voor de feesten moet je hier niet komen (oke, m.u.v de verjaardagsfeestjes van de lokale bevolking, dan staan de boxen op straat net het volume op stand burenruzie).

Afbeelding1
Spread the Love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.